top of page

Aangenaam,

ik ben Melanie

9 jaar geleden is mijn eigen proces van heling begonnen. Ik werkte toen 20 jaar in de hulpverlening met volwassenen en jongeren. Ik leefde vooral in mijn hoofd en vanuit verschillende overlevingsmechanismen. Hierdoor was ik weinig of niet in contact met mijn lijf. Ik kwam erachter dat er door oude gebeurtenissen veel emoties vast waren gaan zitten in mijn lijf. Dit zorgde voor een disbalans waardoor ik klachten kreeg en ziek werd.  Ik voelde dat het anders moest en ik ben gaan leren om weer verbinding te maken met mijn lijf en met alles wat daar aanwezig was. In dit proces heeft het leven me onder de loep genomen en is dit mijn start van heling geweest. 

 

Ik ben me gaan verdiepen in lichaamsgericht werk en startte als lichaamsgericht counselor. Hierbij werkte ik met vrouwen met PTSS (posttraumatische stressstoornis). Door alles wat die vrouwen hadden meegemaakt, was hun lichaam verhard. Ze zaten in een constante ‘freeze’. Dit is een overlevingsmechanisme dat je beschermt tijdens nare gebeurtenissen. 

Dit maakte dat ik me ben gaan verdiepen in bindweefsel. Bindweefsel zit om alles heen in je lichaam.  Denk aan je botten, pezen en spieren. Het bindweefsel houdt ons lichaam bij elkaar. Bindweefsel heeft een geheugen wat (nare) gebeurtenissen opslaat, het slaat afvalstoffen op, dingen die niet thuishoren in ons lijf, en dat zorgt voor verklevingen en blokkades. Het verhardt het lijf.

 

Ik startte met transformational cupping. Dit is het werk wat ik nu doe en waarbij ik werk vanuit een holistische insteek. Vanuit deze insteek nemen we alles in zijn geheel mee: body, mind en soul. Het is belangrijk om te zorgen dat deze 3 aspecten in balans zijn en hun aandacht krijgen. Hierdoor ervaar je meer balans. Voor iedereen is dit zijn of haar eigen proces en in jouw eigen tijd.

 

Met het transformationeel cuppen maak ik gebruik van een cup die ik op het lichaam plaats. De cup trekt vacuüm en hiermee maak ik verklevingen in het bindweefsel los (zowel oppervlakkige als zeker ook de diepe verklevingen) en breng daarmee alles in beweging. Het lichaam kan weer doorstromen. Er ontstaat weer ruimte en zuurstofrijk bloed. Knopen schieten los, afvalstoffen en verklevingen met vet schieten los en alles wordt weer doorbloed en gevoed en alle onnodige ballast kan afgevoerd worden. 

 

Transformational cupping kan bijdragen aan het veranderen van je levenswijze en geeft je meer energie. Iedereen heeft baat bij cupping. Krijg weer meer vitaliteit, kom van langdurige klachten af en krijg een mooiere huid.
 

Mensen omschrijven mij als gedreven, iemand die goed kan luisteren, liefdevol en vanuit respect. Ik werk vanuit een techniek welke wetenschappelijk is onderbouwd. Daarnaast maak ik gebruik van  mijn fijngevoeligheid en vertrouw ik op mijn intuïtie.

 

Ik vind het belangrijk  dat jij je weer lekker voelt in je lijf met alles wat daar is. Dat je vanuit een energiek lijf, zonder ongemakken weer vrij mag bewegen!

melanie-2-2.png
bottom of page